Påske-hyggerier

Med denne ide kan du lade børnene være kreative, samtidig med at de bliver overrasket over et tryllepapir.

Corona karantæne og påske. Ingen af os er smittet … af hvad vi ved af. Altså ingen af os har symptomer på Corona. Alligevel holder vi os så meget indendøre som muligt og ses med færrest muligt. Niclas tager hver dag på arbejde og jeg har drengene hjemme.

Der skal laves ting, for at få tiden til at gå. Så der er i princippet meget fint, at det snart er påske, så nogle af de små sysler kan være fokuseret mod påske. Rart at jeg ikke skal opfinde den dybe tallerken hver eneste dag.

En hurtig lille påske-krea-aktivitet er tryllemaleriet.

Her skal du selv være en smule kreativ, men børn er heldigvis så taknemmelige, så du behøver på ingen mulig måde at være den store kunstner. Du skal bruge et hvidt oliekridt og tegne et æg eller en oval. Derefter kan du tegne striber, prikker og takker inde i ægget, så det bliver et rigtig påskeæg.

Du skal bruge:

  • papir
  • vandmaling
  • hvidt oliefarvekridt (der kan alternativt bruges stearin)
  • pensler

Uden at børnene ser det, så tager du hvidt papir og et hvidt oliefarvekridt. Nu skal du tegne et æg og gerne også et mønster på ægget, så det bliver mere tydeligt og et rigtig påskeæg. Så inviterer du børnene op for at male med vandmaling (meget fortyndet akrylmaling virker også, hvis du ikke har vandmaling). De får nu de “tomme” hvide papirer til at male på – husk at fortælle dem, at de skal fylde hele papiret med en farve, så der kommer et trylleri.

Vær opmærksom på at de lidt større børn nok alligevel lurer at der er noget på det “tomme” papir – det gjorde Njord på 5,5 år i hvert fald herhjemme.

Du kan også tegne noget andet, hvis påskeæg måske ikke lige bringer lykke hjemme hos jer. Det kommer helt an på din egen kreativitet.

Det kræver derudover godt med lys for at kunne se, hvad man har tegnet på sit hvide papir, så børnene ikke bare fremtryller kruseduller.

Ideer til at tegne: et træ med blå himmel og sol, en påskehare, en blomst, en bil, dinosaur eller bamse. Kun fantasien sætter grænser og måske har dit barn en yndlingsting, som du kan tegne, så det bliver et ekstra fantastisk trylleri.

Når maleriet er færdig og det er tørret, kan i sammen skrive en hilsen til en god og savnet ven. Dette giver mulighed for en cykeltur ud i påskevejret og giver glæde til den savnede ven.

En tanke omkring “Påske-hyggerier

  1. Pingback: Påske-ideer til påskedagene | En Livsstil

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.