Pædagoger – I er stærke!

Vi kæmper for tiden en hård kamp, for at vores børn får den bedste start på livet i deres institutioner. Og med vi mener jeg forældre over hele landet.

Vi kæmper for vores børn, men vi kæmper også for pædagogerne. Dem der hver eneste dag giver dem selv fuldt ud, for at kunne agere i den institution de er ansat i.

Det er tid til at hylde de pædagoger, der hver eneste dag kommer på arbejde og bruger alle deres kræfter på at være 117 forskellige steder, på grund af den normering der er sat.

I kæmper. I lytter. I græder. Vi græder. Vi lytter. Vi kæmper.

Vi kæmper for at politikerne vil lytte. Vi kæmper for bedre vilkår for vores børn. Vi kæmper for, at ingen skal blive så psykisk og fysisk nedbrudt på deres arbejdsplads, som en pædagog i mange tilfælde må gøre.

Så tak. Tak for den tid du som pædagog lægger i at gøre dit arbejde, på trods af manglende kollegaer. Dig der bliver lidt ekstra, for at støtte dine kollegaer. Dig som finder tiden til at give mit barn det ekstra kram, som der kan være brug for i løbet af en dag. Dig der holder et overblik og finder løsninger, når alt ser sort ud. Dig der står op hver morgen, tager din krigsuniform på og drager i krig.

Vi vil gerne have skabt de bedst mulige unge mennesker. Dem der en dag skal passe os, når vi er gamle og passe på Danmark, den dag vi er borte.

Så tak til Jer pædagoger derude.

Vi forældre, har i vores institution gjort en lille smule, for at pædagogerne skal føle sig lidt værdsat. Så de bliver mødt med balloner og støttende ord. Derudover skal de få lov til at nyde kage, frugt og nødder i deres personalestue. Til sidst har vi også sørget for gaver – en plakat til deres personalestue og en medalje til dem hver, som de kan tage med hjem.

Vi håber at dette kan være med til, at give vores pædagoger lidt mere blod på tanden. De skal vide at de er værdsat og at vi elsker dem for deres arbejde. De skaber tryghed og glæde hos vores børn.

Vi glemmer ofte at sige det i hverdagen. Men – tak til jer.


Hvor var det fantastisk at aflevere sine børn i en institution, hvor pædagogerne smiler med tårer i øjnene. De var så glade for hvad vi havde gjort for dem.

Jeg fik kram og så mange glade ansigter – ikke at vores pædagoger normalt ser sure ud, men de havde helt klart et ekstra stort smil på læben. Og da vi hentede vores drenge, fik vi at vide, hvor god en dag det havde været for dem.

Det havde helt klart givet dem lidt ekstra blod på tanden og en endnu større glæde for at gå på arbejde. Så vores mission lykkedes. Så fantastisk.

Jeg ved at det er alle institutioner i Albertslund, der i dag har fået hyldet deres pædagoger af forældrene. Samtidig ved jeg, at det i sidste uge skete i Ballerup. Hvor kunne det være skønt, hvis budskabet kunne brede sig i hele Danmark.

Så skriv gerne en kommentar, hvis det allerede er sket i Jeres institution og skriv også gerne, hvilken by I bor i. Det kunne være så hyggeligt at høre, hvor mange der har gjort det samme.

2 tanker omkring “Pædagoger – I er stærke!

 1. Årh, sikke en fantastisk idé! Jeg har længe tænkt på at bage en kage til pædagogerne i min søns institution, for de er fantastiske!
  Da han begyndte i institution for et år siden spurgte jeg som noget af det første om de havde holdninger til hans tøj, altså om der var nogle tøjtyper der ville gøre deres arbejde lettere. Efter at have fået af vide at det var der aldrig nogen der havde spurgt om før, var svaret at han helst skulle have enten body eller underbukser for at holde bleen på plads, og så helst ikke tøj med enormt mange knapper der skal lukkes (f.eks. en cardigan). Jeg følte det mindste jeg kunne gøre var at undgå at besværliggøre deres arbejde yderligere 🙂

  Like

  • Gør det – de bliver så glade for det skulderklap 😃
   Det er så god en ide at spørge dem – jeg fandt ud af, gennem min terminsgruppe, at der er så stor forskel på hvad hver enkelt institution foretrækker. Så der kan være forskellige præferencer. Rigtig god ide at spørge dem 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.