Mysliskål til weekendens morgenhygge

Ren hygge på en søndag morgen, med disse skønne mysliskåle. Det emmer af sommer, når man serverer en mysliskål som denne. Frisk frugt, dejlig yoghurt og ikke mindst mysli.

mysliskål morgenmad opskrift

Solen er begyndt at tage rigtig godt fat – og selvom vi helst skal spærre os selv inde i denne tid, så kan vi godt nyde en ekstra lækker morgenmad. Denne opskrift er sund, giver os det søde, proteinerne og ikke mindst en rigtig god mæthed, som jeg synes er vigtigt at få fra morgenstunden.

Jeg kunne personligt ikke spise mere end én, så meget mætter de, selvom de ikke ser ud af meget.

Hvis nu jeg skulle invitere til brunch derhjemme (hvilket ikke kommer til at ske foreløbig), så ville jeg lave en portion eller to, som folk selv kunne komme græsk yoghurt eller vanille skyr i, samt pynte med en masse lækker frugt.

Tænk bare når sommeren rigtig banker på og alle de lækre bær kommer frem – ribs, hindbær, brombær, blåbær, jordbær … Sommeren er fantastisk. Og med sødmen fra mysliskålen, så kan den sagtens bære de lidt syrligere frugter og bær.

Lav dem i god tid

Det er ikke klokken 8 om morgenen du skal få ideen, at dette skal være dit morgenmåltid. Lav dem i stedet om aftenen og lad dem stå og køle til dagen efter. Så får du en meget mere lækker mysliskål.

Jeg prøvede en lun og jeg prøvede en afkølet dagen efter. Resultatet er helt klart bedst dagen efter.

Mine børn elsker dem, så det dur heller ikke at de skal rende rundt i cirkler og vente på at kunne spise dem. For dine unger vil helt klart nyde at være med i køkkenet og lave dem sammen med dig.

Husk bare, at hvis dine børn er under 3 år, så skal nødderne hakkes fint i forhold til kvælningsfare. Men er dine børn ældre end 3 eller er det kun til dig selv, så kan du lave nødderne i opskriften så grove som du ønsker.

mysliskål morgenmad opskrift

Opskrift på mysliskåle – ca. 6 stk.

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl nødder (jeg har brugt mandler)
  • 1 spsk hampeprotein fra Nyborggaard
  • 0,5 tsk vanillesukker
  • lidt salt
  • 2 spsk honning
  • 30 g smør eller margarine
  • græsk yoghurt eller skyr
  • frisk frugt (jordbær, kiwi, brombær eller lignende)

Blend nødderne groft eller hak dem med en kniv – hvad du selv synes er nemmest og alt efter hvor grove stykker du ønsker.

Bland nødderne sammen med havregryn, vanille, salt og hampfrø protein. Rør rundt. Smelt smøret og kom det op i blandingen sammen med honning.

Massen skal hænge sammen, men ikke virke flydende. Det bedste er at komme blandingen ned i faste muffinsforme – men jeg havde kun selv papirsforme. Mas blandingen ned i bunden og op af kanterne, så det danner en lille skål.

Skålene bages i 5-10 minutter ved 170 grader.

Når de efterfølgende er kølet helt af, kan de tages ud af formene – jeg havde bare for travlt med at ville spise dem, så jeg ventede ikke til de var helt kølet af.

Server med græsk yoghurt og stykker af frisk frugt. Virkelig lækkert og kan sagtens bruges som ekstra kræs i weekenden eller til en god brunch.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.