Påske-æg-jagt

Det er påske og vi skal hygge. Så jeg har lavet denne lille hyggelige påskeægjagt, som du nemt og hurtig kan lave, som en “i sidste øjeblik” påskeægjagt.

Jeg er ærligtalt lidt bagud og slet ikke godt nok forberedt på at det er påske og at mine børn måske bør have en påskeægjagt. Så jeg har lavet denne lille påskeægjagt og deler den gerne med dig – måske du mangler inspiration eller også selv er lidt sent ude med at få lavet din egen.

Jeg har printet dem ud og klistret dem på karton, så de blev lidt mere stive i det end hvis de bare var på kopipapir.

Du skal bruge:

 • Printer
 • tusch/kuglepen
 • limstift
 • karton
 • saks
 • evt. snor, træspyd, tape eller elefantsnot

Så er det bare at få printet dem ud, klistret på karton og så få skrevet ledetrådene. Så er de helt klar til brug.

Hvis du mangler lidt inspiration til de små ledetråde, så får du dem også her. Jeg har valgt at lave små tegninger på mine æg, da hverken Njord eller Martinus kan læse endnu. Men du kan også bare skrive, hvis dine børn kan læse selv.

Nogle eksempler kan være – Det næste æg er:

 • et sted, hvor du kan få rene tænder
 • et sted, hvor der er legetøj
 • et sted, hvor der er mad
 • et sted, hvor der er sko

Så er det bare om at gemme de små æg de steder, hvor du har skrevet/tegnet at gemmestederne er. Du kan enten bare hænge/klistre/lægge de små æg, der hvor de skal gemmes. Ellers kan du købe de små pap-æg og putte ledetrådene i dem. Så kan du nemmere gemme i fx en vasketøjskurv eller lignende. De små pap-æg kan købes i diverse supermarkeder, samt i Søstrene Grene og Flying Tiger. Det kan også gøre det lidt mere spændende, hvis det aller sidste æg faktisk er et æg og ikke en pakke/gave. Så kommer der mere sammenhæng over æggejagten.

Du kan også vælge at gemme et lille chokoladeæg ved hver ledetråd, så de har lidt mere at gå efter end et papir-ledetråds-æg.

Påskeægjagten kan foregå både indenfor og udenfor. Du kan eventuelt klistre træspyd på æggene, så de kan blive stukket ned i jorden udenfor.

Vær opmærksom på, at du sætter æggene de rigtige steder. Jeg var lige ved at lave helt koks i det selv. Så det kræver at man har tungen lige i munden og ikke er alt for træt, når man sætter dem op.

Husk nu, at ved det sidste gemmested skal du helst have gemt noget. Jeg har købt en lille gave med en påskebamse og et forklæde (mine drenge elsker at være med i køkkenet). Men det kan også være et chokoladepåskeæg, noget legetøj eller lignende.

Jeg glæder mig til at se hvordan drengene tager imod den lille overraskelse. Og om de (her mener jeg Njord) kan tyde mine tegninger. Ikke mindst om de ender med at finde deres gaver.

Hvis du har instagram og viser billeder af jeres æggejagt, så tag mig gerne – hvis du bruger disse små æg. Jeg vil så gerne se dem i brug andre steder end hos os.

En tanke omkring “Påske-æg-jagt

 1. Pingback: Påske-ideer til påskedagene | En Livsstil

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.