#BARNEDÅB – CUPCAKES

Cupcakes med top af flødebolleskum

Disse får lige et helt indlæg for sig selv – SÅ fantastisk smager de!
cupcakes, barnedåb, drengedåb, flødebolleskum, en livsstil, kage, dåbskage, inspiration, pynt

Chokolademuffins:

125g hvedemel
50g blødt smør
1 ½ dl. letmælk
150g rørsukker
1 ½ tsk. bagepulver
1 stort æg
Kornene fra ½ vaniljestang
½ tsk. groft salt
100g hakket mørk chokolade
12 muffinsforme

Sådan gør du:

Hæld ALLE ingredienserne i én skål. Pisk med en håndmikser eller røremaskine i ca. 2 minutters tid. Hæld dejen over i muffinsformene.
Bag dem i ca. 15-20 minutter – eller indtil de er faste, men svampede at mærke på. Bages i en forvarmet ovn ved 170 grader.

Flødebolleskum:

250g sukker
75g vand
110g glukosesirup
140g past. æggehvider
15g sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
Blå pastafarve

Sådan gør du:

Kom vand, glukosesirup, 250g sukker og vanilje op i en helt ren gryde. Kog massen op til en temperatur på 117 grader.
Imens piskes æggehviderne med de 15g sukker til æggehviderne er stive, men ikke knoldede.
Når sukkermassen når de 117 grader, hældes den op i de stive æggehvider, mens der piskes for fulde drøn!
Pisk massen i ca. 10 minutter til den er fuldstændig stiv og afkølet.
Tilsæt farve og pisk lidt videre, til farve er helt blandet med skummet. Kom skummet i en sprøjtepose med stjernetyl og lav flotte toppe på de afkølede muffins (de skal være helt kolde).
Opbevar kagerne i køleskabet – de behøver ikke at blive spist med det samme, men har godt af at stå i nogle timer, så de lige kan sætte sig. Kom krymmel eller flag i med det samme. Se DIY på flagene her.

Opskriften er fra sukkerhjerte.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.