Forsmag på sommeren

Jeg kan snart ikke vente på sommeren længere, så jeg har lavet en sommersalat. Jeg bliver så glad når solen endelig skinner, men desværre er dagene efter ret grå for tiden. 

 
I stedet for at fokusere på det grå, så har jeg i dag lavet sommersalat – og har du smagt det man køber færdig i supermarkedet, så har du endnu ikke smagt en rigtig sommersalat. 
Jeg kan huske denne sommersalat fra jeg var barn og jeg elsker den lige så meget i dag, som jeg gjorde dengang. Mit barndomsminde om det, er at vi altid lavede det om sommeren, så derfor minder den mig også rigtig meget om sommer. 
 
Sommersalat er en blanding af rygeost og grøntsager, som kan kommes ovenpå et stykke rugbrød. Smagen er helt speciel og slet ikke den smag af rygeost, som man kender. 
 

Sommersalat

Til fire hele rugbrødsmadder:
 
200 g rygeost
1/3 agurk
2 blommetomater
en god håndfuld radiser
mayonaise 
purløg
salt og peber
 
Skær agurk, tomater og radiser i tern. Kom rygeosten op i en skål, kom mayonaise, purløg, salt og peber i en skål, men rygeosten skal smages til med de andre ingredienser. Der skal en del mayonaise til, nok op omkring en dl, så du skal ikke være fedtforskrækket når du laver denne salat. Men den har mindre fedt end dem du køber i supermarkedet. 
Kom grøntsagerne i rygeosteblandingen og rør rundt – smag evt. til igen, da den nu godt kan mangle lidt salt og peber eller mayonaise. 
 
Det smager af sommer (i hvert fald fra mine minder fra min barndom) og det er en ret let smag det har, selvom den indeholder mayonaise.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.