#BARNEDÅB part 1

BARNEDÅB – nøj hvor jeg glædede mig til den dag. Min lille bøllefrø, der skulle have vand i håret og hygges om, af elskede venner og familie. 

 
en livsstil, drengedåb, barnedåb
 
 
Når jeg planlægger en fest, så har jeg tendens til at starte meget tidligt for at nå mest muligt. Jeg har denne gang prøvet at arbejde mere struktureret hen imod det udtryk, som jeg gerne ville have frem til festen og jeg synes at det lykkedes med 95% – i betragtning af at det kun er min anden store fest jeg holder selv, så synes jeg at dette er meget godt gået.
Jeg vil selvfølgelig gerne dele mine forskellige ideer med dig, så du kan lade dig inspirere, hvis du skulle få brug for det.

 

Den røde tråd var gråblå eller støvet blå, sammen med papirsbåde. Jeg er gået efter selv at lave pynten, holde det simpelt og nogenlunde billigt.
Fokuspunkter

Lys i konservesdåser:

– Konservesdåser evt. fra hakkede tomater

 

– Maling
– Stearin (eventuelt rester fra gamle lys)
– Væger
– Ispinde eller lignende til at holde vægerne oppe
Brug indholdet i konservesdåserne – det er mest praktisk og så støtter man også op om at undgå madspild. Læg dem i blød i varmt vand og sæbe, for at opløse etiketterne. Hvis der sidder lim tilbage på dåsen, kan det renses væk med rensebenzin (husk at vaske dåsen af efterfølgende).
Hvis du ønsker dåserne malet, kan dette gøres nu. Jeg malede mine med resterne af vægmalingen fra Martinus’ værelse, der også er malet i støvet blå. Men en spraymaling eller anden kan sikkert også bruges. Jeg havde ikke i sinde at bruge disse lys mere end til dåben, så derfor var holdbarheden af malingen ikke så vigtig. Lad malingen tørre i et døgns tid.
Smelt stearinen i en gryde – jeg ville ikke vælge en yndlingsgryde, selvom det var let at fjerne efterfølgende – jeg brugte stearinrester og skulle derfor undervejs fjerne vægerester. Dyp de nye væger, en efter en, i den varme stearin og placer dem i dåserne. Lav et lille hul i ispinden og træk vægen igennem. Nu er vægen fæstnet i bunden af dåsen og opretholdes af ispinden i toppen.
Jeg havde købt både væger og ispinde på Wish – beregn ca. en måneds leveringstid.
Hæld den varme stearin ned i dåserne og sørg for at vægerne bliver stående i midten af hver enkelt dåse.
Nu er der så bare en tørretid på ca. et døgn. Tadaa – hjemmelavede lys til at pynte på bordene.
ideer til barnedåb, flag, pynt, papirsbåde, barnedåb dreng, en livsstil
ideer til barnedåb, flag, pynt, papirsbåde, barnedåb dreng, en livsstil

 

Små glas:

Disse blev brugt som vaser og som små glas med slik til buffeten – men kan også bruges med et stearinlys i.
– Syltetøjsglas i de ønskede størrelser og former
– Glastusch
– Sejlgarn (eller anden form for snor – det kan også undlades helt)
– Limpistol
Brug indholdet i glassene, det kan godt tage tid, så få eventuelt venner og familie til at gemme deres. Læg dem i brød i varmt vand med sæde i ca. 30 minutter – brug gerne kogene vand, men pas på  fingrene. Herefter skulle det være nogenlunde nemt at få de fleste etiketter af – ellers brug rensebenzin til at få det resterende af, men husk at vaske dem bagefter.
Når glassene er tørre kan du tegne det du ønsker på dem med en glastusch. Min tusch er købt hos Panduro Hobby for 3 år siden og den virker stadigvæk.  Til Njords dåb tegnede jeg skyer, da det var temaet dengang, denne gang tegnede jeg papirsbåde på dem.
Tuschen tørrer hurtig, men hvis du ønsker at glassene skal kunne gå i opvaskemaskinen efterfølgende uden at det skaller af, skal de en tur i ovnen. Dette har jeg ikke gjort.
Når du er færdig med at tegne, tørre og eventuelt bruge ovnen, så kan der bindes sejlgarn omkring toppen af glasset. Der kan eventuelt også bindes satinbånd for at give et anderledes udtryk. Ved sejlgarn limes enderne fast, plus at der limes undervejs for at holde snoren på plads. Pas på med ikke at bruge for meget lim så det ses.
ideer til barnedåb, flag, pynt, papirsbåde, barnedåb dreng, en livsstil
ideer til barnedåb, flag, pynt, papirsbåde, barnedåb dreng, en livsstil

Små flag:

– Træ grillspyd

 

– Papir
– Limstift
Print skabelonen ud (hent den her – husk at skrive det ønskede navn eller lignende i felterne inden du printer) SKRIV EN MAIL/BESKED TIL MIG, HVIS DET DRILLER. SÅ SENDER JEG FILEN DIREKTE. Hvis du ikke har papir i den ønskede farve, kan du lægge en farvet baggrund ind bag teksten, det gjorde jeg selv, da papir i støvet blå ikke var til at finde.
Klip eller skær strimlerne ud – husk ikke at klippe dem over på midten, da det punktet du skal folde om grillspyddet. Jeg har købt en billig papirskærer på Wish, men du kan sagtens klippe strimlerne ud. Klip grillspyddene over på midten, så du får to spyd ud af ét. Lim det antal strimler om spyddet, som du ønsker, lad dem tørre inden du eventuelt klipper takker på det lille flag.
Disse flag egner sig ikke kun til en drenge dåb, med papirsbåd-tema, de er så fine til at stille i maden til en piget dåb osv. Jeg kom dem i nogle cupcakes, som jeg lavede til min nieces dåb, hvor det ene flag var hendes navn og det andet flag var af blomstret papir. Her var farverne holdt i en gammelrosa.
Som en anden mulighed, kan flagene også laves på trætandstikkere, der ser fine ud at stikke i maden.
ideer til barnedåb, flag, pynt, papirsbåde, barnedåb dreng, en livsstil
ideer til barnedåb, flag, pynt, papirsbåde, barnedåb dreng, en livsstil

2 tanker omkring “#BARNEDÅB part 1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.