En lun efterårslatte

pumpkin spice latte opskrift
enlivsstil
Kulden har sneget sig ind på os og det kræver lunere drikke. Så jeg har taget den amerikanske drik pumpkin spice latte til mig. Den er lidt mere krævende end en normal latte, men den er dejlig krydret og luner godt.

Vi er inde i græskarsæsonen og det er perfekt, for græskar er netop hvad der skal i en pumpkin spice latte, som navnet også hentyder til. Du har måske hørt om den hos Starbucks eller smagt den hos dem. Men jeg garanterer at det er langt billigere med denne hjemmelavede version end en daglig tur til Starbucks.

Havde vi boet i USA, så havde man kunne gå ned i supermarkedet og have købt en blanding pumpkin spice og græskarpuré på dåse eller glas. Så havde du lynhurtigt haft ingredienserne til at lave din helt egen pumpkin spice latte. Men ingen af delene kan købes i supermarkedet herhjemme, så her må vi lave det selv.

Heldigvis er det ikke svært at lave hverken pumpkin spice eller græskarpure – og når du har lavet det, så er der til meget mere end én kop.

Efter en tur ud i kulden, så er denne latte perfekt til at varme dig op indefra. Derudover dufter den faktastisk og smager lækkert.

pumpkin spice latte opskrift
enlivsstil

Pumpkin spice opskrift

3 spsk kanel
2 tsk ingefær
2 tsk muskatnød
1 tsk allehånde
1 tsk nelliker

Alle krydderierne skal være tørrede og stødt. Bland dem alle i en lille beholder, der kan lukkes. For til én kop pumpkin spice latte skal du kun bruge én tsk af blandingen. Blandingen kan også bruges til pumpkin pie, krydderkage og lignende.

Græskarpuré

1 økologisk hokkaido græskar

Tænd ovnen på 175 grader. Skyld græskaret, skær toppen og bunden af, og del det i kvarte. Tag det løse græskarkød samt kernerne ud.

Gem eventuelt kernerne, da du nemt kan lave dem til en lille salt snack.

Læg græskarstykkerne på en bageplade – med bagepapir – med indersiden nedad. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter – de må ikke begynde at brune. Tag bagepladen ud af ovnen og lad græskarstykkerne køle af. Når de er kølet af, blendes de til en fin puré. Opbevar det i køleskabet i en uge eller frys det ned i en isterningebakke.

Pumpkin spice latte opskrift

0,5 kop mælk (her kan bruges hvilken som helst slags mælk; havre, soya, eller komælk)
1 spsk græskarpuré
1 tsk sukker
1 tsk pumpkin spice
1 tsk vanille eller karamelsirup
1 dl espresso
(evt. flødeskum til toppen)

Kom mælken, pumpkin spice og puréen i en gryde og varm den op til rette temperatur, som du ønsker at drikke din latte i. Kom espressoen (varm) i en kop, tilsæt siruppen og hæld mælkeblandingen over. Tilføj flødeskum på toppen, hvis du har lyst.

Jeg bruger ikke selv flødeskum på toppen, da jeg ikke synes det passer til kaffe – medmindre vi taler om en irsk kaffe, men det er en helt anden snak.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.