BABY IS … og jordbær-rabarber-mynte mos

Jeg har lavet baby is. Det gjorde jeg også da Njord var lille. Så ved man præcis hvad der er i og så synes jeg også det er lidt hyggeligt.

 
Denne is blev lavet med græsk yoghurt, men ifølge sundhedsstyrelsen bør børn fra 9 måneder kun få sødmælksyoghurt, A38 eller tykmælk. Vurder selv, hvad du ønsker at lave din is af. Du kan også undlade yoghurten og lave den på ren frugtmos.
Frugtmosen er her hjemmelavet.
JORDBÆR-RABARBER-MYNTE MOS
300g frosne jordbær
250 friske rabarber
lidt vand
1 teskefuld vanilje
1 spiseske mynte
– og så valgte jeg at søde den med 4 teskefulde sukker, da den var meget sur. Hvis du bruger søde friske jordbær, ville dette nok kunne undlades. Husk at den ikke skal sødes vildt meget, men bare lige gøre, så den ikke er alt for sur.
Kom jordbær, rabarber og vand i en gryde og lad det koge op. Lad det derefter stå og simre i 10 minutters tid. Kom til sidst vaniljen i sammen med mynten. Blend med en stavblender og smag på det. Hvis du synes det trænger til sukker, da start med 1 teske, rør rundt og smag efter.
Det frugtmos jeg ikke fik brugt til is, kom jeg i køleskabet – det er efterfølgende blevet brugt ovenpå yoghurt eller i havregrøden. Og det smager herligt. Jeg tager gerne også en skål yoghurt med frugtmosen ovenpå om morgenen.
 
 
Hvis du skal lave is, så kommer du skiftevis yoghurt og frugtmos i isformen og stiller dem derefter i fryseren. De kan nydes efter nogle timer, alt efter hvor store isformene er.
 
Har du større søskende, er det ikke sikkert at de kan lade de hjemmelavede is værre i fred. Her spiste lillebror kun lidt af sin is, hvorefter hans storebror på 4 år overtog. Han har efterfølgende tigget efter baby-isene der er i fryseren. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.