Når man får besøg af en veninde og hun har glutenallergi, så må man være kreativ. Det kom der dette ud af.

En stille onsdag med hyggeligt besøg og så skulle der lidt lækkert på bordet, men hvad? Jeg lavede agurke- og gulerodsstænger med to slags dressing at dyppe i, lidt vindruer og så en god kop kaffe. Som en lille ekstra ting lavede jeg disse mini knækbrød.
De er ikke så faste, at der kan komme pålæg på, så de er mere tiltænkt som en snack.
Glutenfri knækbrød
0,5 dl hørfrø
0,5 dl chiafrø
0,5 dl solsikkekerner
0,5 dl græskarkerner
2 håndfulde mandler
0,25 dl olivenolie
0,25 dl vand
1 tsk salt
Start med at blende mandlerne til mel. Kom derefter alle frø og kerner i. Rør sammen og tilsæt olie og vand. Massen skal hænge sammen, men ikke være hverken våd eller tør. Rul massen ud mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepair. Læg bagepapiret med knækbrødsmassen på en bageplade. Skær knækbrødet ud i passende stykker – gerne med et pizzahjul. Drys med salt ovenpå. Bag knækbrødet i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter. Hold øje med knækbrødet når det er i ovnen. Det må kun blive gyldent i kanterne.

De er hverken for sprøde eller bløde, men er ikke faste nok til at få pålæg på.
Jeg tænker at med lidt mere mandelmel, vil de blive mere faste, så de kan bruges til pålæg. De er lækre salte og en god snack.