XPLORA the world

Njord er blevet ejer af en ny type børneur – XPLORA 4 – der er kommet på det danske marked den 15. oktober i år. Hvorfor vi har valgt dette ur og hvad det kan, det vil jeg komme nærmere ind på i dette blogindlæg – og måske det så vil være noget for dine børn.

Herhjemme har vi prøvet forskellige typer af børneure, alle med GPS tracker i. Men aldrig har vi prøvet et ur, der kan så meget og samtidig er så enklet. Det er lavet i børnehøjde. Det er smart, funktionelt og minder på mange måder om et smartwatch fra Apple – og det kan gøre selv en voksen misundelig.

Njord er kommet i en alder, hvor han har spurgt efter en mobiltelefon. Han er skolebarn. Med understregning under barn. Han kan endnu ikke læse og efter vores mening, så kan en mobiltelefon alt for meget i forhold til hans behov. Njord skal ikke kunne gå på Google og søge efter noget, han behøver ikke at have YouTube ved hånden – det kan han bruge sin iPad til – han skal ikke kunne ringe til tilfældige telefonnumre, have opkald midt i timen og han skal heller ikke have en mobiltelefon, der er i en lomme, en taske eller pludselig væk. Derudover mener vi ikke, at en gadget – som en mobiltelefon er – skal tage hans tid når han er i skole eller i SFO. Der skal han lege, være barn og være sammen med sine venner. Dermed skal han ikke tænke på, om han nu har husket mobiltelefonen eller bruge tiden på et spil, YouTube eller noget tredje.

Men med XPLORA smartwatch, har han altid uret på sig, som kan:

  • Opkald til og fra uret, kan kun ske til telefonnumre der er registreret i forældreapp’en
  • Skolemodus, der gør at uret fungerer som et basis ur når funktionen er slået til, typisk i skoletiden eller til fritidsaktiviteter (SOS knappen virker stadig under skolemodus)
  • Lave talebeskeder og sende emojis til forældre (dem med forældreapp’en)
  • Sende beskeder og emojis til dem på telefonlisten
  • Tage billeder
  • Aktivitetstracker, så du kan følge med i, hvor meget dit barn har bevæget sig.
  • GPS tracker, så du ved hvor dit barn er, hvis du fx skulle modtage et SOS kald fra barnet.
  • En SOS knap, der giver besked om at dit barn har brug for hjælp – hvis barnet er faldet på cykel på vej i skole, er faret vild, bliver forfulgt eller andre tidspunkter, hvor barnet har brug for hurtig hjælp og måske ikke er i en tilstand til at lave et opkald selv.
  • Tryghedszone, der giver besked lige så snart barnet træder ind eller ud af zonen. Zonen kan være hjemme, skolen eller begge dele. Dermed ved du, at barnet er ankommet til den trygge zone eller nu forlader den.

Herhjemme elsker vi blandt andet den feature der hedder skolemodus. På et ur Njord havde tidligere, kunne han altid ringe eller blive ringet op, når han fx havde uret på i børnehave. Så tænkte bedste ikke lige over klokken, så kunne Njord pludselig stå på legepladsen og tale med sin bedste. Ikke så smart!

Med skolemodus kan Njord ikke modtage opkald eller selv ringe ud – uret bliver i bund og grund lavet om til et standard ur så længe den er i skolemodus. Det er kun SOS knappen der mulig at bruge. Fra forældreapp’en fungerer alt som det plejer under tilstanden skolemodus, du kan tracke hans urs GPS, se barnets antal skridt osv.

Fornuftig og rolig dreng

Njord er heldigvis ikke den der laver de største udskejelser, og han bliver da også fulgt til og fra skole. Så lige nu har uret størst funktion, når han løber rundt udenfor og leger i nabolaget. Så kan han ringe hjem og fortælle, hvis han er gået ind hos en kammerat, i stedet for at løbe hele vejen hjem først. Det giver ham langt større frihed. Ikke mindst, at hans område at færdes i er blevet lidt større, fordi man nu kan ringe til ham når han skal hjem i stedet for at skulle ud og lede.

Njord har alle dage været god til at fortælle, hvor han gik hen og til at blive der hvor vi havde sagt, at han måtte være. En anden historie er lillebror. Jeg tænker at vi må investere i et ur til ham til sommer. For han bliver hos sin storebror, men han er samtidig også en større rebel, der sagtens kunne finde på at sige storebror imod og gå modsatte retning.

Men lige meget hvilken type barn du har, den rebelske eller den fornuftige, så er min vurdering at uret er et godt køb. Det giver en tryghed og så indfrier det barnets ønske om at kunne have egen mobiltelefon, før de egentlig er klar til det.

xplora 4 smartwatch børn

Hvorfor?

Hvorfor købe et XPLORA smartwatch til dit barn? Jeg kan ikke fortælle dig, hvorfor det vil være godt for jer. Men jeg føler mig mere tryg efter Njord har fået sit.

Hvordan har det ændret vores hverdag? I princippet, så har det ikke ændret noget at Njord har fået sit XPLORA ur. Men se på det sådan her; du har heller ikke lavet en indboforsikring, fordi du håber, at du i morgen har indbrud i dit hus. På samme måde har jeg det med dette ur, det er blevet min forsikring om, at Njord kan komme i kontakt med os, hvis han har brug for det og vi kan altid finde frem til ham.

Ville vi kunne leve uden dette ur? I princippet ja, men denne GPS funktion er primær for os og grunden til, at vi før har investeret i et GPS ur. XPLORA indeholder bare så meget mere end GPS, det er et ur der er lavet til børn, hvor de andre ure var for forældrenes skyld.

Vi skal ikke bekymre os om, hvad Njord bruger en mobil til, om han har glemt den i tasken, om der nu er fremmede der ringer til ham. Vi ved at han kan ringe og skrive til de kontakter som vi har sat ind gennem app’en, tage billeder, se antal skridt, sende SOS signal og uret er stadig i udvikling, så der kan komme en opdatering med flere nye tiltag.

Personligt elsker vi, at der endelig er et nordisk alternativ – for de andre vi har prøvet, har ikke engang været europæiske. Her er der endda et kontor i Danmark, der vil gøre sit for at tingene spiller og som lytter til brugerne, for at indbringe dem i udviklingen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.