Hej, vi er gået videre med andre kandidater

enlivsstil
jobsøgende

Jep – det er en frase jeg efterhånden kan udenad. Ud over det, så er det en frase jeg mere forventer end nogen anden.

I dag var endnu en af den slags. En jobsamtale der bare spillede og det spinkle håb om, at denne gang ville lykken smile til mig. Men realiteten er en anden.

Som jobsøgende siden april 2019 – APRIL 2019!! 16 måneder hvor jeg har sendt ansøgninger afsted med troen på, at hver og en af dem ville gøre en forskel. At denne ansøgning ville få mig til samtale og at jeg efterfølgende ville få opkaldet, hvor en stemme ønsker mig tillykke med jobbet.

Jeg har opnået meget lykke gennem min tid. Som ung, lige færdig med gymnasiet, skulle jeg bare nævne, at jeg manglede et job, så kom de flyvende.

I 2011 mødte jeg manden i mit liv – kærlighed ved første blik (true story) og han har beriget mit liv med to fantastiske børn. Det eneste der bare ikke spiller er min jobsituation. Heldigvis er der dagpenge, men de varer ikke evigt og ærlig talt – jeg vil hundrede gange hellere have været en del af en arbejdsplads hele sommeren, end at have drukket iskaffe i haven.

At være jobsøgende er det mest deprimerende jeg nogensinde har oplevet i mit liv. Der er ingen formål med dagen. Ud over at være mor.

At være mor er en kæmpe titel at bære og jeg elsker at have tid med mine børn, men realiteten er, at som jobsøgende har du aldrig fri. Det er lidt ligesom at være selvstændig – forskellen er bare, at som selvstændig laver man oftest det man brænder for. Som ledig skriver du ansøgninger og lytter til folks kommentarer om, hvorfor man dog ikke er i arbejde.

enlivsstil
jobsøgende

Du er dit arbejde – eller er du?

At have en titel er alfa og omega i dagens Danmark. Du kan næsten ikke have en titel uden at have et job. Ikke “lovlige” titler. Du kan ikke bare være mellem jobs – for hvem er du så? Hvorfor er du mellem jobs og ikke i job?

Du må have en arbejdstitel eller en status som på barsel, pensionist, millionær.

Kan vi ikke være enige om, at vi kan skabe vores egen titel. Om ikke andet, så bare for en stund. Så når vi herhjemme kun har to emner at tale om – job og vejret – så kan jobtitler besvares med: fantastisk mor med kreative kommunikative evner. Så nikker folk blot og taler videre, i stedet for at spørge mere ind til din jobtitel. For hvorfor skal alt forklares.

Så næste gang du møder en der er ledig, mellem jobs eller som kalder sig noget tredje. Lad være med at spørge hvorfor de ikke er i arbejde, spørg i stedet hvad de søger efter. For måske kender du en i dit netværk, der leder efter en som denne person. Du kan være med til at skabe lykke i stedet for frustration.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.