Sødt og helt legalt

Jeg har aldrig været den største fan af vingummier, men altid af chokolade. Jeg er dog begyndt at falde over flere der laver gourmet-vingummier og der er jeg KÆMPE fan. Jeg er fx faldet over Sweetkynd, der simpelthen er som sendt fra himlen, når man som jeg elsker rosé.

sweetkynd vingummi

Hvorfor spørger du måske. Sweetkynd vingummier er lavet med rigtig rosévin. Det lyder så syndigt, men alkoholen bliver kogt væk under fremstillingen af vingummierne, så de er helt legale.

Derudover vinder Sweetkynds vingummier på at være økologiske, veganske OG fri fra gluten, samt laktose. What’s not to like?

Men disse fantastiske vingummier gjorde mig nysgerrig, for hvem står bag sådan en brilliant ide? Så jeg skrev og spurgte, om jeg måtte få lov til at vide lidt mere – denne viden vil jeg så gerne dele med jer.

Endnu ny i den søde verden

Det er ikke længe siden, at Sweetkynd så lyset for første gang. Produkterne blev nemlig lanceret i marts 2020, en måned der derudover har budt på de selvstændiges mareridt – Corona. Men dette skal ikke handle om Corona, tværtimod.

Michelle Le Kynde, der står bag de lækre vingummier, tog springet og sagde farvel til det trygge, faste job. Heldigvis for os andre. Hun prøvede nemlig lykken som selvstændig og har siden årsskiftet været aktiv på de sociale medier, for at komme så bredt ud som mulig og fortælle verdenen om denne nye type kvalitetsslik.

Til daglig bor Michelle sammen med sin mand Georg, der er maskiningeniør, samt to børn på 2 år og 5 år, i Århus. Michelle er 38 år og det er den søde tand, der har drevet hende ud i iværksætteriet.

sweetkynd vingummier

Hvorfor vingummier?

“Idéen startede sidste år i starten af 2019, da jeg elsker slik og søde sager, men syntes at udvalget af kvalitetsslik var begrænset. Jeg kan især godt lide slik med bid i, og jeg synes ikke der fandtes vingummier på markedet, som jeg gerne vil have det. Så jeg gik i gang med at undersøge markedet og fandt en producent der kunne hjælpe mig med at producere dem.” fortæller Michelle.

Vingummierne fra Sweetkynd har et rigtig godt bid, en skøn smag, er økologiske og veganske – og vingummierne er som Michelle har ønsket det, spiselige for alle. Børn og voksne.

sweetkynd vingummier

Men hvordan kom ideen til at lave dem på rosévin?

“Jeg elsker både slik og rosévin, og tænkte at det var en sjov og lækker kombination. Så det startede som en sjov idé, der nu er blevet fundamentet i min forretning. Rosévinen bidrager med en lækker note i slikket, men det er en afdæmpet smag af rosévin og alkoholen fordamper også under produktionen, så børn kan også fint spise vingummierne – hvis man ønsker at dele med dem.”

Men jeg vil sige, at herhjemme bliver vingummierne fra Sweetkynd kun lagt i skålen med voksenslik – ondt måske, men vi voksne skal også forkæles fra tid til anden. Og disse vingummier er virkelig gourmet og forkælelse.

sweetkynd vingummier

Starten af rejsen

Al start har en begyndelse, hvor der er brug for opbakning og en der lægger ører til. Hvem har være uundværlig i din opstart?

“Jeg kunne ikke have startet mit iværksættereventyr uden min mand. Han lægger ører til en masse snak og idéer, og bakker mig heldigvis op. Som nystartet iværksætter er indkomsten også ret lav, så økonomien blev afstemt på hjemmefronten inden jeg kastede mig ud i iværksætteriet.” forklarer Michelle.

Navnet var da for mig også unikt og gav tid til at forundre over hvordan det skulle udtales. Heldigvis er Michelle kommet med en forklaring. Sweetkynd udtales sweetkind – det udtales på engelsk og betyder den søde type. Navnet blev inspireret af Michelles eget efternavn ‘Kynde’.

En sikker vinder

Efter at have smagt vingummierne fra Sweetkynd, er der ingen tvivl om, at de vil være fast inventar på slikhylden herhjemme. Så jeg hepper på Michelle og er lykkelig, for hver gang en butik vælger at sætte netop hendes vingummier på hylden.

Som sagt har jeg aldrig rigtig været fan af vingummier, men disse vingummier er virkelig kommet ind på min top 5 af alt slik. En sikker vinder til min egen slikskål – så må resten af familien finde på deres eget slik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.