Rugstænger med chokolade og tranebær

Mine dage her den seneste uge har stået i mit tegn, efter en praktik fik mig til at slå øjnene op. Så jeg har fået hygget med at bage lidt.

Jeg går desværre ledig, det er ingen hemmelighed. Det er meget mod min vilje, men jeg har ikke været heldig med at finde et nyt arbejde siden jeg blev opsagt i mit tidligere job grundet firmaets dårlige økonomi.

Heldigvis kom der en praktikplads til mig og jeg blev så glad. Her var nemlig udsigt til en fastansættelse efter praktikken.

Sådan kom det ikke til at gå.

Allerede ved samtalen var jeg skeptisk. Der sad nogle unge gutter med benene oppe på bordet og en chef der var en af deres homies med eget alias. Men jeg forblev positiv og tænkte at det nok skulle blive fedt.

Det blev aldrig godt og faktisk blev det så skidt at jeg blev syg af at være der. Det påvirkede mig så meget mentalt at min krop reagerede. Så jeg blev nød til at stoppe det, meget imod min egen vilje.

Det var et kæmpe nederlag at måtte smide håndklædet i ringen efter lidt over en uge.

Men da jeg fik anerkendelsen fra jobcentret fik jeg en byrde løftet fra mine skuldre. Jeg gik fra praktikstedet og kunne igen trække vejret.

Dagen efter gik jeg en lang tur i det naturområde der næsten er vores baghave. Jeg havde brug for at se på svanerne, en fiskehejre og den rovfugl der svævede rundt over trætoppene. At trække vejret dybt ned i lungerne. For praktikken var endnu et nederlag i forhold til alle de firmaer der allerede havde afvist mine ansøgninger.

På min gåtur så en sti sådan ud – fuldstændig oversvømmet. Så jeg måtte finde en anden sti, det samme må jeg gøre med min karriere. Find en ny karriere-sti.

Jeg er ikke god nok. Åbenbart.

Dagene er gået, jeg er stadig ikke på toppen. Jeg føler mig stadig ubrugelig. Kommunikation er min passion, men noget ingen ønsker at anerkende mig for – i forhold til alle de stillinger jeg har søgt, men aldrig har fået.

At vandre afsted, er at få snavsede sko.

Jeg fik en snak med en fantastisk person på Instagram, som på så mange måder er et så fantastisk medie. Hun har fået mig til at indse at det ikke er mig, men markedet. Arbejdsmarkedet er fyldt med sådan nogle som mig. Det er en kamp at komme indenfor og der skal bruges albuer for at komme igennem mængden.

I dag har jeg en ny praktiksamtale. Det er mandag. Starten på en ny uge, måske starten på en ny praktik og måske starten på en æra. En æra med arbejde forhåbentlig.

Bageri

I tiden efter praktikken havde jeg ikke kun brug for frisk luft, men også at gøre noget rart. Nemlig at bage. Så derfor kreerede jeg disse skønne rugstænger.

Ud over at de er super lækre og mættende, så er de også veganske. Jeg har tilsat hampefrøprotein fra Nyborggaard for at give rugstængerne lidt ekstra krudt, da hampefrøprotein er ren plantebaseret protein.

Opskrift på rugstænger med mørk chokolade og tranebær

 • 25g gær
 • 1 tsk salt
 • 4 dl vand
 • 30g hørfrø
 • 2 spsk hampefrøprotein fra Nyborggaard
 • 50g solsikkekerner
 • 20g græskarkerner
 • 50g tørrede tranebær
 • 100g hakket mørk chokolade
 • 50g fuldkornshvedemel
 • 100g grahamsmel
 • 50g finvalsede havregryn
 • 100g hvedemel

Gæren røres ud i vandet. Derefter tilsættes alle ingredienser med undtagen for melet og rør rundt. Tilsæt en slags mel, rør rundt, en anden slags mel, rør rundt og så videre. Afslut med hvedemelet og kom det i lidt af gangen, så du ikke får lavet rugstængerne for tørre. De må gerne klistre til fingrene.

Kom noget vand eller olie på hængerne og form stængerne på en bageplade, beklædt med bagepapir.

Lad dem hæve i 45 minutter efter formning. Bag rugstængerne i 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.