Karamelpopcorn

Julen betyder søde sager – i hvert fald for os herhjemme. Men disse lækre popcorn med saltkaramel kan nydes hele året.

Jeg nyder at lave søde sager selv og jeg ELSKER simpelthen karamelpopcorn. Jeg synes desværre bare at de er alt for dyre, når man køber dem i butikkerne. Så derfor skulle det da prøves at lave dem selv.

Du har to valg i denne opskrift:

  1. Fravælge saltet i opskriften, så det bare bliver karamelpopcorn i stedet for saltkaramel
  2. Komme chokolade over til sidst, enten mørk eller mælkechokolade.

På dem jeg har lavet, har jeg valgt kun at hælde chokolade over halvdelen af popcornene, så man har et valg mellem med eller uden chokolade. Jeg har brugt 85 % mørk chokolade.

Jeg vil ikke anbefale at du tager børnene med i køkkenet til at lave de her, så skal de i hvert fald være store. For du skal arbejde med sukkermasse og det er noget varmt stads der brænder noget så forfærdeligt.

Det der tager længst tid er at smelte sukkeret, for derudover tager det ingen tid at lave disse lækre popcorn.

Jeg kan simpelthen ikke udtrykke nok, hvor lækre de er og hvor perfekte de er som slik i denne juletid.

Opskriften er simpel og det kræver ikke meget, du har formegentlig det meste hjemme i køkkenet i forvejen.

Karamelpopcorn

  • 1 pose popcorn
  • 3 dl sukker
  • 50 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk natron
  • Eventuelt en plade mørk- eller mælkechokolade

Pop popcornene i mikrobølgeovnen. Smelt de sukkeret i en gryde ved middel varme – hold godt øje med sukkeret, da det hurtig brænder på. Når sukkeret er smeltet tilsættes saltet (hvis du ønsker den mere salte karamelsmag) og smørret. Rør godt rundt til sukkermassen er ensartet. Tag gryden af varmen og tilsæt natron. Når du tilsætter natron vil massen skumme op – rør godt rundt og kom de poppede popcorn op i sukkermassen. Bland dem rundt indtil alle popkornene har fået karamelmasse.

Hæld nu karamelpopcornene ud over en bageplade med bagepapir. Lad karamelpopcornene køle af. Imens de køler af, smelter du chokoladen over et vandbad. Fyld vand i bunden af en gryde og sæt en skål ovenpå – skålen må ikke røre vandet i gryden. Tænd for varmen så vandet koger op. Kom chokoladen op i skålen og rør lidt rundt når chokoladen begynder at smelte. Når chokoladen er helt smeltet hældes det over karamelpopcornene. Lad dem køle helt af og lad chokoladen størkne.

Juleaften

Nu ved jeg godt, at der kun er to dage til juleaften, men jeg er ikke sikker på at der er flere popcorn tilbage til juleaften. De smager simpelthen alt for godt. Men ellers må jeg jo lave en ny omgang – de er heldigvis nemme at lave.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.