Når kaffe ikke bare behøver at være kaffe

I denne søde juletid, behøver kaffen ikke blot at være den vi kender fra hverdagen. Men i stedet kan den dufte og smage af jul, så stemningen kommer helt i top.

Vi kender alle en helt standart kop kaffe – nogle elsker den imens andre hader den.

Jeg er en af dem der ikke kan fordrage en helt almindelig kop sort kaffe. Så voksen er jeg aldrig blevet. Men alligevel elsker jeg en god kop kaffe, sådan en kop der har fået kærlighed.

Det er den slags kaffe, som du finder på en god kaffebar, med skummet mælk og gode kaffebønner. Kaffen vi ofte giver mange penge for, men som i princippet kan laves derhjemme i dit eget køkken.

Jeg har nu fundet måden at få kaffebaren med hjem i mit eget køkken og det er med Coffee Beans. De har lavet nogle lækre juleudgaver, der giver ekstra stemning til den søde juletid.

For at hjælpe jer lidt på vej, har jeg anmeldt fire forskellige smage, så du kan gå ud og købe den helt rigtige til dig selv.

Kaffe til julefrokosten, julekomsammen og ikke mindst juleaften

Skal du servere noget lidt anderledes end den almindelige filterkaffe, så går kaffen fra Coffee Beans rent hjem.

Kaffen giver med garanti den sidste prik over i’et og mangler julestemningen det sidste lille nøk opad, så vil julevarianterne helt klart gå rent hjem.

Christmas Pudding

Det første man bliver mødt af, er en skøn juleduft. Den dufter sødt og tanken af jul kommer straks frem. Den har en kraftig eftersmag, der kan sammenlignes med, når man drikker et godt glas rødvin. Ikke at den smager af rødvin, men det er den bedste kombination at følelsen i munden, som kommer når man tager en tår af denne kaffe. Kaffen bliver bestemt ikke dårligere af at få mælk tilsat, hvis man ønsker at runde den lidt af. Men denne kaffe er helt klart mest til den rigtige kaffedrikker – typen der hverken bruger mælk eller sødemiddel.

Kraftig i smagen ŸŸ● sød juleduft

Sticky Toffee Pudding

Her finder du en lækker karamelduft, der driver tankerne hen til tanken om dessert. Smagen hos denne er mere blød og man smager fint karamellen. Dermed er denne kaffe mere sød i det, men uden at blive kvalmende. Smag og duft harmonerer rigtig fint. Jeg kan ikke vente med at bruge denne til at lave en lækker iskaffe, når vi nærmer os de varmere dage. Så kaffen kan dermed nydes året rundt, så flere forskellige måder.

Harmoni ● blød smag ● sød duft

Ginger Bread

De kraftige krydderier der bruges i ginger bread kagerne, kommer tydeligt igennem i både duft og smag. Det er en småkage i flydende form. Man er ikke i tvivl om, at julen er kommet i form af en kom kaffe. Så ønsker du at servere en rigtig god kom julekaffe, så er dette helt klart et godt eksempel. Jeg kan varmt anbefale at lave en espresso ud af denne kaffe, så varme og skumme mælk efter eget valg – jeg synes havremælk passer fantastisk godt til småkage smagen – og dermed lave en lækker jule cafe latte. Skal den være sødere kan en kandispind smukt tilsættes.

Krydret smag ● duft af jul

White Chocolate & Raspberry

Denne har en meget sød duft af chokolade og hindbær. Dette betyder at den fint harmonerer med denne søde juletid, men også vil fungere rigtig fint som en dessertkaffe fx om sommeren. Smagen af den er blød, hvor både tonerne af chokolade og hindbær træder igennem. Den første tår er lidt atypisk og mine smagsløg skulle lige have lov til at føle efter, men derefter er det en kop der nydes fuldt ud. Kaffen kan nydes hele året og er ikke kun ment som en julekaffe, men fungerer rigtig godt i samspil med julens lækkerier.

Dessert ● harmoni mellem smag og duft

Mangler du lidt sødt samtidig med at du nyder din kaffe? Så passer disse lækre skumfiduser med chokolade perfekt. De er fra mærket Barú og sælges også på shoppen.

Jeg har set flere af de forskellige kaffe blive solgt i blandt andet Føtex, men ellers burde du kunne nå at bestille fra siden og have din lækre nye kaffe inden jul.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.