Jul i det grønne

Naturen rummer en masse dejlige ting, der kan bruges til dekorationer og julepynt. Det er bare at tage en tur ud i skoven og gå på jagt efter naturens skønheder.

mos, grene og mere til dekorationer

Hvert år laver vi vores egne juledekorationer, både Njord og jeg. Det er en hyggelig måde at være sammen på og er en god tradition at få startet. På et tidspunkt kommer Martinus nok også til at være en del af det, men lige nu er han for lille til at have forståelsen for det.

Men når du skal lave en juledekoration, så behøver du ikke gå ned i din blomsterhandler eller i det lokale supermarked, for at finde ting til dekorationen. Naturen udenfor byder på en masse skønne ting, som kan bruges i dekorationerne. 

Vi skal på jagt efter:

  • Mos
  • Grene (gerne med lidt mos på)
  • Kogler og lignende
  • Vinterblomster
  • Gran og andet grønt

Tag en kurv eller en pose med ud, som I kan samle i. Tag også gerne en kniv og/eller en grensaks med, så i er sikker på at kunne få grene mm. På denne tur kan hele familien være med. Vi skal på udflugt alle sammen – også hunden. Det er på med flyverdragter og huer, og så er det bare ud i det grønne.

Husk at du kun må samle til eget forbrug, ca en pose fuld, da der også skal være til andre der har samme ønske om at samle i naturen.

Det eneste jeg typisk køber fra en butik, det er ler og lys. Så kan der være ekstra ting som kunstigt sne, nogle grene af en art, som man ikke bare finder i det fri mm. Hvis vi ikke kan finde mos, så køber vi også det. Men det er hyggeligt at gøre det til en tur, at gå en tur i skoven og finde en masse ting, der kan bruges. På denne måde bliver det også lidt mere spændende at lave dekorationen for børnene.

Derudover er det en skøn måde at komme ud i det fri og nyde vejret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.