Bananpandekager

Med kanel og æble, for at skabe ekstra efterårshygge. De smagte dejligt og forsvandt hurtigt.

Weekend hygge – vi starter fra morgenstunden med lækre bananpandekager. Martinus har det med at stå op senest klokken 7 imens resten af familien sover videre. Så ham og jeg står op, for så at gå nedenunder. Det positive ved at han står tidligt op, er at jeg kan få lavet nogle forskellige ting – gerne med Martinus som min lille hjælper – og denne lørdag er det blevet til bananpandekager.

Martinus elsker at kunne være med i køkkenet og med bananpandekager kan han være meget med. Han kan nemt pille bananerne og komme dem ned i skålen og hælde de andre ingredienser i, efter at jeg har målt dem op.

Derefter står han bare og rører rundt – ren hygge en lørdag morgen.

Bananpandekager med æble og kanel

100g mel

50g havregryn

1 æg

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

2 modne bananer

1,5 dl mælk

1 stort æble (eller 2 små)

2 tsk kanel

Skræl bananerne og kom dem i en skål – mos dem let. Kom mel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker, æg og mælk op i og rør rundt. De bliver (efter min mening) bedst, hvis de bliver rørt sammen i hånden, da der så stadig vil være små klumper af banan i pandekagerne. Når det hele er rørt sammen tilsættes kanel og æblet, som er skrællet og skåret i små tern. Rør det sammen. Steg til sidst de små bananpandekage-klatter på en pande. En lækker snack, som enten kan være en del af morgenmaden, madpakken eller som en snack efter institution/skole.

Herhjemme nyder både jeg og drengene de bløde pandekager, især som en snack når lysten til noget sødt melder sig. De er både gode lune og kolde, og holder sig i nogle dage i køleskabet.

Min veninde ynder at putte friske blåbær i dem i stedet for æble og kanel, men det er en smagssag – der kan med garanti også bruges andre ting i og de kan også sagtens laves uden noget ekstra i.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.