Abrikos kugler – en lækker snack

Den fede tid er over os – i hvert fald hjemme hos os. Efteråret og vinteren byder altid på flere retter med fløde og lignende. Så fredagshyggen er blevet opgraderet til andet end den sædvanlige snoller.

Vi har efterhånden et par kilo for meget og en lidt for sød tand. Så vores weekender bliver hygget godt igennem med slik og sodavand – desværre sniger det sig også ind i hverdagen.

Så efter vores ferie har vi valgt at sige stop til alt det usunde i hverdagen og vores sidste weekend var også overraskende sund.

Nu går vi dog en fuldstændig fødselsdags-epidemi i møde, så der kommer til at komme diverse ting indenbords. Men det bliver stadig kun i weekenderne at vi må få sodavand og slik, samt kage.

Det sundere alternativ

Som alternativ til det færdigkøbte og kunstige slik, har vi valgt at eksperimentere lidt. Det er der kommet nogle lækre abrikos kugler ud af. Ren guf.

Opskriften på de lækre abrikos kugler er simpel og nem. Du behøver på ingen måde at være mesterkok for at kunne lave disse små basser.

Abrikos kugler

75 gram tørrede abrikoser

1 håndfuld mandler

1 spsk hørfrø

1 spsk kokosmel

1 spsk havregryn

Kokosmel til at rulle kuglerne i

Kom alle ingredienserne op i en blender og bland det indtil massen er nogenlunde sammenhængende. Hvis massen slet ikke vil hænge sammen, når du prøver at rulle den til kugler, så kan du blande 0,5 dl vand i blenderen, sammen med massen og blende det indtil den bliver mere sammenhængende. Massen vil blive ved med at se grov ud og det er meningen. Så længe du kan forme kugler af den.

Tril kugler af hele massen og rul derefter kuglerne i kokosmel, så de ikke hænger sammen eller klistrer for meget på fingrene.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.