Abrikoskugler – en lækker snack

Hvert år bliver der i Albertslund afholdt børnefestuge, hvor hele kommunens børn – fra dagpleje/vuggestue til klub – er samlet i en uge på et kæmpe grønt areal. Her sker der en masse sjove ting og det er en stor oplevelse for børnene at de har tre dage, hvor hverdagen er helt anderledes.

Når vores institution skal afsted, er køkkenet lukket for frokost mandag og fredag. Det betyder at de skal have madpakker med hjemmefra. Ærligt så glæder jeg mig hvert år – og Njord glæder sig, fordi han ELSKER madpakker! Han er jo vandt til varm mad i institutionen hver dag, så en madpakke er nyt og spændende – lige indtil han kommer i skole til næste år og skal have madpakke med hver eneste dag.

Fra næste år hvor det hedder skole, der må vi også se, hvor kreativ jeg kommer til at være med madpakkerne i længden. Jeg har en fornemmelse af, at glæden over at lave madpakker hurtig forsvinder. Det tænker jeg også at Njords glæde for madpakker gør. For det er de færreste skolebørn jeg har hørt juble over en flad madpakke.

Men en madpakke må gerne være hyggelig og derfor har jeg kreeret disse abrikoskugler som en lille ekstra ting til madpakken. Jeg har tænkt at de får to med hver, som lidt til den søde tand. Det er en sund udgave af en romkugle.

Der er nul-sukker politik i vores institution, som helst også skal overholdes når vi selv skal smøre disse to årlige madpakker. Så jeg nyder at finde på sunde alternativer til en traditionel mad med pålægchokolade. For jeg nægter at smøre en her madpakke kun med flade rugbrødsmadder. De sunde alternativer gælder også til når drengene har fødselsdag og det skal fejres i institutionen – så er jeg på jagt efter sunde, sjove alternativer. Her kunne abrikoskugler også være en mulighed.

Ud over disse lækre abrikoskugler, havde også have bagt muffins – sunde, grove – så det ikke bare bliver rugbrød. Så en madpakke med to lækre, sunde ting, som er fyldt med fibre.

Hvad gør du som en ekstra ting til børnenes madpakke eller til din egen? For det er ikke kun børnenes madpakker der kan være hyggelige – vi skal også huske at forkæle os selv. Disse abrikoskugler vil også passe perfekt som snack i din egen frokost – når den søde sult melder sig.

Opskriften på de lækre abrikoskugler er simpel og nem. Du behøver på ingen måde at være mesterkok for at kunne lave disse små basser.

Abrikoskugler

75 gram tørrede abrikoser

1 håndfuld mandler

1 spsk hørfrø

1 spsk kokosmel

1 spsk havregryn

Kokosmel til at rulle kuglerne i

Kom alle ingredienserne op i en blender og bland det indtil massen er nogenlunde sammenhængende. Hvis massen slet ikke vil hænge sammen, når du prøver at rulle den til kugler, så kan du blande 0,5 dl vand i blenderen, sammen med massen og blende det indtil den bliver mere sammenhængende. Massen vil blive ved med at se grov ud og det er meningen. Så længe du kan forme kugler af den.

Tril kugler af hele massen og rul derefter kuglerne i kokosmel, så de ikke hænger sammen eller klistrer for meget på fingrene.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.