Jeg har været en tur rundt i de grønne områder og har set alle de fine brændenælder der stikker op alle vegne. Det måtte man da kunne bruge til noget.
Jeg har derfor lavet brændenældejuice.
Første gang man hører det, synes man enten det er vildt interessant eller helt forfærdeligt. Men ærligt, så giv det en chance. Det er sundt og lækkert. Brændenælder indeholder nemlig A-vitamin, C-vitamin, jern, kalium, kalcium og har et højt indhold af protein.
Brændenælde kan plukkes i maj og juni. Man plukker topskudende og ikke blomsterne. Husk også at have handsker på når du plukker dem, så du ikke brænder dig.
BRÆNDENÆLDEJUICE
4 hånfulde brændenælder
8 mellem æbler
½ økologisk citron
Hvis du har børn der skal drikke juicen, kan det være du skal undlade at komme citron i – herhjemme blev den i hvert fald ikke godtaget, da den var for sur ifølge min 4 årige dreng. Dog syntes Martinus at den smagte herligt – det samme syntes en veninde.
Jeg selv er stor fan og håber, at jeg lige kan nå og få plukket et par omgange mere, inden de alle er gået helt i blomst.