Godnat min skat, kan du sove sødt…

Som mor eller far kender du nok denne sætning – nogle siger det kun én enkelt gang hver aften, andre siger den flere gange, enten på grund af flere børn eller børn der bare ikke vil sove.

 Men her er der lidt hjælp, til at gøre putningen lidt sødere og sjovere.

Musikkenborg – måske du kender dem – har nemlig lavet en skøn sangbog der hedder ”Sovesange”, der udkom i starten af maj. Dette er anden bog, som parret har kreeret, fyldt med deres egne sange. De er et helt vidunderligt par, der kører Danmark rundt og skaber smil og glæde for en masse børn.
Jeg havde allerførste gang glæden af Luise og Anders fra Musikkenborg ved et lille arrangement om babymotorik og sang på Albertslund Bibliotek. Her introducerede de en masse hyggelige sange, der var med til at stimulere min babys sanser – og selvfølgelig også de andre fremmødte babyer. Jeg var taget af sted med min mødregruppe og vi havde en fest med vores små banditter. Der var gode sange, sjove tumlelege og til sidst meget trætte små poder der faldt hurtig i søvn.
Bogen ”Sovesange” indeholder 12 sange og mellemliggende små historier. De er korte, så selv den mest ugidelige læser kan følge med.
Vi har nydt godt af den, både i løbet af dagen og ved aftentid, for at komme helt ned i gear og blive klar til at sove. Vi har to yndlingssange: ”Hej Kaj Haj” der er frisk og livlig, så den passer perfekt til en lille dansetur rundt på stuegulvet. Den anden er ”Drømmeland”, der er stille og sød, som den perfekte afslutning på dagen. Vi lytter ofte til den, når vi tager nattøj på og får børstet tænder – for når vi ligger i sengen er det mors ”skønne” sangstemme, der får øjnene til at lukke.
De små historier bliver primært brugt til storebror på snart 4 år, der synes det er hyggeligt at læse om andre børn.
Jeg vil helt klart anbefale jer at købe bogen ”Sovesange”, for både at have teksten og for de små historier. Derudover at musikken høres på diverse musiktjenester – jeg ved at både Spotify og YouSee musik har albummet liggende. På den måde er det lidt nemmere at lære sangene, hvis du ikke er helt ferm med noder. Men der er noder i bogen, så kan du bare det der med en guitar eller et andet instrument, så kan du bare gå amok.
Til dem der ikke er så meget for fysiske bøger, så kan bogen også hentes som app – men personligt elsker jeg bøger.
*Sponsoreret indlæg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.