#GRAVID part 2

– vendingsforsøg; av, av, det kommer til at gøre ondt!

Som gravid skal man høre på meget. Skræmmehistorier, om fødende der er blevet klippet op uden bedøvelse. Fortællinger om hvor skrækkelig en oplevelse det var. Ikke mindst om gode råd, ammestue fortællinger og mærkelige ansigtsudtryk, hvis der er noget der sniger sig det mindste udenfor “normalen”.
Jeg kan ærligtalt godt forstå kvinder, der er skræmt fra vid og sans omkring at skulle have en vaginal fødsel. Det er dem der er flest fortællinger om. Fortællinger om at være i fødsel i 48 timer, om at sprække helt op til numsehullet og forfærdelige Hitler-agtige jordemødre. 
Alt det lyttede jeg til under min første graviditet, men gik ind til en vaginal fødsel med oprejst pande og tænkte, at hvis jeg forventer det værste, så kan det kun blive bedre. Det værste i mit hoved var kejsersnit.

 

De tilbød så et vendingsforsøg, som jeg takkede ja til.
Når jeg så har fortalt, at jeg skulle ind og have lavet vendingsforsøg, så kommer der pludselig nye skrækhistorier til samlingen. Ansigtsudtryk der viser medfølelse og smerte, samt sætninger som: “av, av det kommer til at gøre ondt!”. Det mest mærkværdige er, at dem der ofte fortæller om smerten ved sådan et indgreb, ikke selv har prøvet det, men har hørt at det skulle gøre ondt!

VENDINGSFORSØG

Njord er blevet afleveret i børnehaven med Paw Patrol sukkerfri cupcakes. Vi kommer ind på fødemodtagelsen og jeg får sat elektroder på maven. Lillebrors puls skal være inde for et grønt felt på skærmen i ca. 20 minutter, før jeg kan få ham vendt. Han skal være afslappet. Jeg er rolig og der går kun omkring 25 minutter før at de kan komme videre. Jeg får en sprøjte i låret, der skal få min livmoder til at slappe af. Så bliver jeg rykket over på en anden stue, hvor vendingsforsøget skal foretages.
Han rumsterer dog noget rundt og har svært ved at være stille.

ANDET VENDINGSFORSØG

Jeg har fået at vide, at man skal gå ind til denne slags ting med en positiv indstilling for at det virker. Men ærligt, så var jeg denne gang mere skeptisk. Han havde vendt sig så hurtig og nemt sidst, at det kun kunne gå galt denne gang.
Denne gang, efter jeg har fået elektroderne på igen, slapper lillebror meget mere af. Så nu er vi klar til et vendingsforsøg. Jeg har fået sprøjten og fødselslægen står klar til at vende ham.
Hende her har en ryste-teknik, hvormed hun prøver at dreje ham. Det lykkes bare ikke. Hans hoved vil ikke med rundt. Jeg får det dårligt to gange under dette vendingsforsøg, hvor jeg er ved at besvime. Det gør heller ikke ondt denne gang, men er virkelig ubehageligt. Jeg har lyst til at spørge, om der ikke er en anden fødselslæge der kan overtage. Men efter mit andet ildebefindende vil jeg helst bare stoppe og de er enige. Han modarbejder.
Jeg er ked af det. Jeg har en lille dreng i maven, der bare vil ligge på tværs, der bare vil være på tværs. Det skal nok blive sjovt når han kommer ud.
Nu skal jeg så til en ny scanning på tirsdag når jeg er 39+0 og til samtale med en læge onsdag. For skal jeg have en sædefødsel, så skal han blive under de 4kg.
Jeg har aldrig frygtet at føde, men har taget det som en helt naturlig ting, som jeg skulle kunne. Men nu er jeg begyndt at frygte fødslen, fordi der er så mange spørgsmålstegn. Jeg er ikke 100% sikker på, at jeg overhovedet må føde ham selv.
Noget andet der er begyndt at plage mig, er hvad nu, hvis der er noget galt? Hvad hvis han har et handicap, som de ikke har kunne se ud fra tests og scanninger? Jeg frygter det virkelig og ved ikke om jeg vil kunne håndtere det. Det er noget der giver mig søvnløse nætter.
Jeg vil bare gerne have ham ud nu, så jeg kan få ro på. Så er fødslen overstået og så kan jeg se min dreng, og se om han er helt sund og rask.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.