Hyggelørdag

Lørdag blev til en hyggelig og meget afslappende dag, helt fantastisk. Så for at lave lidt, så kunne vi bage. Det blev til noget jeg har tænkt over længe, nemlig at lave kanel snurrer, men med et lille æble tvist. De er dejlig svampede, søde og lækre. Opskriften er oprindelg fra Meyers bageri, men jeg har så tilføjet æble til opskriften, som kommer her.


Kanel-æble snurrer

50 g gær
2,5 dl sødmælk
1 æg
500 g hvedemel
75 g sukker
5 g salt
1 tsk. stødt kardemomme
75 g smør

Remonce

100 g blødt smør
100 g sukker
2,5 g kanel
2 dl æblemos
2 fintrevne æbler
Smuldr gæren ud i sødmælk og tilsæt sukker, salt, kardemomme og melet. Ælt dejen uden smør til den er elastisk og smidig, tilsæt derefter smøren og ælt indtil det er helt absorberet i dejen.
Form dejen til en kugle og lad den hæve under et viskestykke i ca. ½ – 1 time – den kan evt. Stå natten over i køleskabet, så man har friske snurrer til morgenmaden eller til at tage med på arbejde.
Imens dejen står og hviler under viskestykket, blandes ingredienserne til remoncen.

De skal bages i ca. 10-15 minutter ved 200° varmluft. Flyt dem over på en rist og lad dem køle af.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.