Jeg har været i køkkenet og lavet mini muffins til Njord – lidt af det søde og lidt af det grønne, men nemme at lave og at have med på turen
Jeg har altid en lille madkasse med på farten, hvor der er en smoothie fra enten Semper eller Hipp i og nogle baby majschips. Men smoothien er hurtig væk og det samme er chipsne og derudover er der ikke meget mad i de chips, det er mere hygge. Njord er heller ikke stor nok, til at jeg kan lave agurkestave eller æblebåde, men jeg har mange gange haft banan og en rugbrødsmad med leverpostej med. Det er bare mere, hvis man ved at man skal sidde ned et sted og spise.
Så i dag har jeg været i køkkenet, for at finde en lækker og sund løsning. Jeg har bagt muffins med æble-banan og en med grøntsager. Der er ikke tilsat hverken salt eller sukker i nogen af dem.
I England bruger de rigtig meget det, at bage muffins til deres små børn, ikke mindst da de ofte bruger BLW (Baby Led Weaning) som en måde at introducere mad på for de små. Det betyder, at børnene ikke bliver fodret, men får mad i hånden, som de selv kan spise. Her er det nemt med en muffin, da den er nem at holde på og du kan komme en masse lækre ting i dem, der gør at børnene får en varieret kost.
Du får lige de to opskrifter som jeg har lavet i dag, hvis du nu skulle være blevet inspireret til at afprøve det selv derhjemme.
ÆBLE-BANAN MUFFINS
(30 mini muffins)
3 æbler (revet fint)
1 banan
2 æg
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. ren vanilje (ikke vaniljesukker)
2 dl mel
½ dl solsikkeolie
1½ dl mælk (enten komælk eller MM/MME)
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Det hele kommes op i en skål og mixes. Jeg brugte min Kitchen Aid, så jeg moste ikke bananen på forhånd, men det er nok nemmest, hvis du rør det hele sammen i hånden.
Jeg har brugt mini muffinsforme, som jeg har købt i Super Brugsen, men du kan også bruge almindelige – så ville jeg nok bare ikke fylde dem helt op.
Bag de små muffins i ca. 15-20 minutter. De forbliver rigtig svampede, så du skal ikke frygte, at de ikke er bagt færdige.
GRØNTSAGSMUFFINS
(30 minimuffins)
1 squash
4 mellemstore gulerødder
1 stor pastinak
1 forårsløg
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 knsp. muskatnød
2 dl mel
½ dl olivenolie
2 dl mælk (enten komælk eller MM/MME)
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Riv alle grøntsagerne fint (du kan sagtens vælge nogle andre end dem jeg har valgt, det kommer an på din guldklump) og kom alle ingredienserne op i en skål. Mix det hele sammen. Kom dem i muffinsformene. Bag de små muffins i ca. 15-20 minutter. De forbliver rigtig svampede, så du skal ikke frygte, at de ikke er bagt færdige.
De er super lækre 😃Hvordan opbevares de?
LikeLike
Jeg havde et par stykker af hver i køleskabet og resten i fryseren. Når dem fra køleskabet så var spist, tog jeg et par stykker op fra fryseren og lagde i køleskabet 😊 De kan også sagtens lunes, de smager godt både kolde og varme.
LikeLike
Hvorfor skal det være vanilje og ikke vaniljesukker? 🙂
LikeLike
For at holde dem sukkerfri 🙂 Men du kan jo selv bestemme.
LikeLike
Skader det at bruge rapsolie i stedet for solsikke? 🙂
LikeLike