Plads til kæresteri når man er forældre?

Man elsker hinanden, nyder hinanden. Mange tager i biografen sammen, ud at spise, nyder et tidligt morgenknald og at gå en tur ved midnat, bare for at se på stjerner eller hvad med at mødes til en øl efter arbejde torsdag, inden man skal hjem? 

GLEM PLANLÆGNINGEN (…lidt)

Lige indtil at babygråd suger energien ud af begge parter og livet pludselig handler om, hvad baby har lyst til og ikke, hvad har mor og far lyst til. Man kan ikke længere planlægge, for den lille kan ikke læse, har ingen kalender eller ur og ved i øvrigt heller ikke, hvordan man bruger det! 
Men fat mod, hvis du er en af dem, der planlægger barn eller en af dem, hvor den lille allerede ligger trygt og godt i maven. Det er ikke umuligt at være kærester, selvom man har baby. Man skal bare lære at være mere spontan og ærligt, så er de fleste ting også hyggeligst, når de sker spontant. Jo, selvfølgelig er det rart at vide, at der venter en orgasme på tirsdag klokken 16.15, men der er intet der slår den gnist der opstår og går i brænd, når man bare ikke kan holde sig fra hinanden. 

SEX TIME

For at være ærlig, så sker sex ikke så ofte længere som det har gjort efter at min kæreste og jeg blev forældre for fem måneder siden. Det er der flere grunde til: som kvinde skal man lige op på hesten igen efter at have presset en unge ud. Så tingene bliver lidt anderledes dernede og skal lige samle sig igen. Noget andet er, at en som mig, der aldrig har været tilfreds med min krop, ikke føler sig super lækker og lille sex killing-agtig med 10 kg ekstra på hofterne! Det fremmer ikke lysten til vilde lege under lagnerne. Noget helt tredje er barnet og hvordan det er. Har man en, som sover hele natten, så ved man lidt, hvor meget tid man kan bruge. Men har man et barn der vågner hver tredje time, så tæller man som mor nok mere ned til næste gang man skal op end hvor dejligt det er med intimt samvær med kæresten. 
Men noget helt fantastisk ved at have undværet hinanden med det seksuelle, det er, at når man lige pludselig har det fem minutters overskud – så knepper man som to der lige har mødt hinanden. Man bliver dyrisk og det hele er så spændende og uvirkeligt. Man bliver på sin vis forelsket på ny. 
Har du ikke prøvet at møde en og alt ved ham tænder dig, han skal næsten kun sige “hej” før det løber ned af benene på dig? Sådan var det første rigtige knald mellem min kæreste og jeg, efter at jeg havde født. Jeg havde så meget lyst til ham, at vi nåede aldrig helt at komme af med tøjet. 
Så det vil komme tilbage, det bliver bare meget mere: der mangler ikke at blive vasket tøj, jeg er ikke alt for træt, her er fint nok rent, den lille sover – attack!! 

UD I BYEN

Man kan sagtens være det spontane par, der måske ved, at baby sover to timer mellem klokken 16-18. Så kan man jo udnytte det og spise tidlig middag sammen på en hyggelig restaurant. Ellers er der måske nogle bedsteforældre, en faster eller en veninde, der vil elske at se efter babyen, så dig og kæresten lige kan smutte i biffen og se den der, som i begge har talt om længe. 
Der er også mulighed for at tage i babybio eller nyde hinanden ved at gå hånd i hånd, med baby i barnevognen eller bæreselen. 
Et godt tip, lige meget hvad, så vær spontant, men forberedt. 
Så det er en dum ide med sex i badet, hvis baby ligger i barnevognen og sover nede i gården – især om vinteren! For så skal man stoppe, hvis baby vågner, skynde at tørre sig, hoppe hurtig i noget tøj og så ned i gården efter babyen! Stressende og en meget kold omgang.  
Går man en lang tur, så hav styr på nok antal bleer og mad, hvis det skulle være. 
Men vigtigst af alt – så nyd hinanden, både som forældre og som kærester. Det er både en drøm og et mareridt. Og vær ikke bange for at tage springet ud i livet – glem det, at spære sig inde i det lille hjem. Det har nogen tendens til at gøre, for hjemme er trygt. 
For mig var det kæresten, der sprang ud i livet som far, hvor jeg helst ville blive hjemme i den trygge lille bobbel. Jeg er glad for at han skubbede. For her 5, snart 6 måneder efter, er det stadig svært for mig, at tage lidt for langt væk. Der er konstant udfordringer og nye ting. Når man endelig er faldet på plads med amning eller flaske, så er de begyndt på mos og man skal til at tage hensyn til det. Tag udfordringen og tag det mest faretruende sted hen du kan forestille dig – måske på museum med den lille i barnevognen, langt væk. Kan dig og baby klare det, så kan I klare alt. Tag gerne kæresten med under armen – for det kan blive hyggelig kærestetid, når den lille måske sover i barnevognen. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.