Noget med ærter og boller på spyd

Lidt ny inspiration til aftensmaden

Jeg prøver at lave lidt livsstilsændringer her i 2015, især ovenpå en graviditet, som har efterladt sig lidt spor i form af nogle ekstra kilo.
Men mere om det i et andet indlæg 🙂 Dette er kun for at vise lidt lækre opskrifter, som jeg selv er blevet glad ved.

Ærtedip

2 dl ærter
2 spsk hytteost
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
Salt og peber
Blend det hele til en cremet masse. Kan bruges ovenpå knækbrød, som dip til grøntsagsstave, chips eller som her til middag.

Kødboller/frikadeller på spyd

500g. hakket kalv og svin (der kan også bruges hk. oksekød)
30 ml. æggehvide
2 store spsk 9% creme fraiche 
1 peberfrugt (her brugt en halv af to “farver”)
1/3 squash
2 fed hvidløg
1 løg
2 spsk hørfrø 
1/4 glas soltørrede tomater
Rasp til at samle farsen (man kan også bruge havregryn eller mel). 
Bagt i ovnen i 25 min ved 200 grader

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.