Hjemmelavet pitabrød

Super lækre hjemmelavede pitabrød, med meget mere guf end dem man køber i foretningerne. Her behøver du nærmest kun at spise en, hvor det er lige før man kan spise en hel pakke alene, af dem man køber. 
De er super enkle at lave og smager dejligt. 
Ingredienser:
25 g gær
150 ml vand
150 ml mælk
1/2 tsk sukker
1 tsk salt
75 g groft rugmel
75 g durummel 
25 g fiber HUSK
250 g hvedemel
(durummelet og rugmelet kan skiftes ud med grahamsmel og fiber HUSK kan undlades – dette gør bare at du får flere fibre i din mad)
Lun vandet og mælken op i en gryde eller i en mikrobølgeovn, så det er fingervarmt. Rør gæren ud i det og tilsæt de øvrige ingredienser. Hvedemelet tilsættes til sidst og kun indtil dejen er fast. Ælt dejen godt og læg det i en skål med folie over i en time. 
Drys mel på bordet og ælt dejen godt igennem igen. Del derefter dejen op i 6 boller og rul dem flade. Giv dem gerne et lille ekstra tryk, når de lægger på bagepladen. Lad dem efterhæve i 10 min. Til sidst skal de bages i ovnen i 8 minutter ved 200 grader. 
Alt kan næsten kommes i pitabrødet. Det er lækkert og det er sundt. Jeg tog noget hakket kyllingekød og kom det på panden, samt tilsatte chili og cayennepeber. Derudover kom jeg salat og peberfrugt i – og blandede til sidst en dressing af skyr og ketchup og kom i.  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.