Store-bage-dage

Lørdag og søndag har stået i bagningens tegn – der er blevet bagt “fødselsdagsboller” med tranebær, lakridsknækbrød og rugbrødsboller med 80% mørk chokolade.

“Fødselsdagsboller” med tranebær:
500 g Hvedemel
150 g smør eller margarine
75 g gær
2 æg
Ca. 2½ dl mælk
1 spsk. sukker (25 g)

1 tsk. salt (5 g)

1 tsk. kardemomme (2 g)
3 håndfulde tørrede tranebær
Mælken lunes op i en gryde eller i mikrobølgeovnen. Gær, sukker og salt kommes i en skål og mælken hældes over, rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt æg, kardemomme og tranebær. Kom til sidst melet i, lidt efter lidt. Bages i 10 minutter ved 200 grader ved varmluft.

 

Lakridsknækbrød

2 dl. koldt vand
270 g hvedemel
50 g rugmel
160 g grahamsmel
2 g gær
8 g salt
3 spsk. lakridspulver

Alle ingredienserne røres sammen, og dejen sættes på køl i mindst 2 timer. Rul den ud med en kagerulle til en tykkelse på ca. 2 mm. Skær dejen i ønskede stykker og prik den med en gaffel. Bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. til knækbrødet er sprødt.
Rugbrødsbollerne er de samme som tidligere sat ind – der er blot ikke tilsat lakridspulver, men der er i stedet kommet 80% mørk chokolade i.
Så nu er der lidt godt at spise herhjemme. Så vi sulter nok ikke foreløbig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.